gAuto

Dacă v-aţi închipuit cumva că exista o mică şansă ca maşinile cu motoare termice să poată fi comercializate şi din 2035, în cursul zilei de astăzi, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor, aceste speranţe au fost năruite.

Parlamentul European a votat noul regulament care interzice vânzarea de maşini cu motoare termice începând cu anul de graţie 2035. Chiar dacă au fost numeroşi contestatari, unii ce au transmis că acest regulament va distruge economia europeană sau că va duce la dezindustrializare, votul a trecut fără niciun fel de probleme.

Pachetul Fit for 55 este cel responsabil pentru ambiţiosul proiect de zero emisii până în 2035. Există de asemenea şi obiective intermediare de reducere a emisiilor pentru 2030 (55% pentru autoturisme și 50% pentru camionete), precum și o nouă metodologie de evaluare a emisiilor de CO2 pe întreaga durată de viață a unui autovehicul.

Cei care au votat noul regulament, în special europarlamentarii socialişti şi verzii, susţin că vorbim despre un moment istoric, iar motorul termic trebuie să dispară. Conform acestora, decarbonizarea oraşelor reprezintă o urgenţă şi trebuie luate toată măsurile în această direcţie.

Sursa: g4media.ro