Smartphone

Chiar dacă Apple refuză să ofere date concrete privind vânzările, analiştii susţin că cererile pentru noile modele de iPhone-uri (XR, XS şi XS Max) sunt sub aşteptări, iar din acest motiv compania americană a solicitat deja principalilor furnizori reducerea vitezei de producţie pentru cele 3 device-uri.

Dacă într-un articol anterior vă spuneam că cererea de iPhone 8 şi 8 Plus este în continuă creştere, se pare că acelaşi lucru se întâmplă şi cu iPhone X. Deşi Apple a scos din producţie acest model, utilizatorii încă îl cer destul de mult, iar pe fondul vânzărilor scăzute pentru noua generaţie, producătorul american a luat decizia să repornească producţia acestui telefon.

Situaţia actuală este destul de ciudată, de obicei noile iPhone-uri se vindeau ca pâinea caldă. Se pare totuşi că oamenii încep să ţină de preţ din ce în ce mai mult, iar un model anterior cu o reducere de 20 – 30% din preţul cerut iniţial este mult mai atrăgător. Până la urmă iPhone X rămâne un smartphone de referinţă pentru ultimele luni, el lansând trendul telefoanelor inteligente cu breton.

Nu trebuie totuşi să ne facem o impresie greşită şi să credem că Apple vinde rău, ba din contră. Vânzările sunt de ordinul a zeci de milioane de unităţi / trimestru, însă preferinţele utilizatorilor nu se reflectă şi în aşteptările companiei (fanii cumpără versiuni anterioare mai ieftine, iar Apple şi-ar fi dorit să vândă mai mult unităţi noi generatoare de profit mai mare).

Sursa: theverge.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.