Software

Pentru a atrage noi utilizatori, în lumea Android, una puternic fragmentată, unii producători au început de ceva timp să ofere informaţii clare despre perioada de suport software oferită device-urilor noi lansate. Cele mai cunoscute nume sunt Samsung şi Google, companii care au ajuns să ofere până la 7 ani de actulizări importante pentru anumite categorii de produse (cele premium în general).

Apple la rândul său a oferit întotdeauna suport software pe termen lung, însă niciodată nu a menţionat o perioadă anume. În general iPhone-urile îşi primesc ultimele actualizări majore după 4-5 ani de la prezentarea oficială.

Obligaţi de noile reglementări din Marea Britanie, cei de la Apple au dezvăluit care este suportul software oferit seriei iPhone 15, iar acesta este de „minim 5 ani de la prima dată de livrare”. Cum în cazul iPhone 15 prima dată de livrare a fost 22 septembrie 2023, putem deduce foarte simplu că toate cele patru modele ale seriei vor primi actualizări până în septembrie 2028, cel puţin.

Acel minim oferă o anumită flexibilitate pentru Apple, însă se pare că Samsung şi Google rămân lideri la acest capitol cu cei 7 ani de suport software.

Sursa: androidauthority.com