gAuto

În foarte scurt timp vom putea deosebi foarte uşor în trafic care maşini sunt cu motor termic şi care cu motor electric, asta deoarece maşinile electrice ar urma să aibă plăcuţe cu numere de înmatriculare verzi.

Proprietarii de maşini electrice vor avea mai multe beneficii, de la acces în parcări ecologice, până la acces în diverse părţi ale oraşelor (în următorii ani mai multe oraşe importante din Europa şi chiar din România vor interzice accesul maşinilor termice, în special cele diesel, în anumite zone). Practic acele numere de înmatriculare verzi vor funcţiona ca un “paşaport verde”.

Ministrul Mediului, domnul Tanczos Barna, a declarat că: „Am făcut această propunere, iar MAI și domnul ministru Bode susțin această inițiativă. Guvernul va aproba schimbarea numerelor pentru mașinile nepoluante. Mai mult ca sigur, vor fi numere cu cifre și litere verzi pe fundal alb. Eu propusesem invers – fundal verde, cu litere albe. (…) În curând vom avea și legislație. În momentul respectiv o să fie mult mai ușor să acordăm facilități acelor mașini, în București sau în marile orașe – începând de la parcare, accesul în anumite zone – pentru că majoritatea acestor orașe vor trebui să limiteze în anumite zone accesul masinilor poluante. Acel număr verde va fi ca un pașaport verde pentru cel care a găsit soluția și a avut voința de a contribui prin exemplul personal la reducerea poluării.”

Sursa: profit.ro