gAuto

Ştirea începutului de săptămână în domeniul auto este cea referitoare la câştigătoarea trofeului European Car of the Year 2018 (Maşina Anului 2018 în Europa). Pentru prima dată în istorie, brandul suedez Volvo reuşeşte să obţină acest premiu prin intermediul modelului Volvo XC40.

Juriul format din jurnalişti europeni specializaţi în domeniul auto a ales fără prea mari emoţii Volvo XC40 drept câştigătoare, diferenţa dintre locurile 2 şi 3 fiind substanţială:

Volvo XC40 este primul model Volvo construit pe arhitectura modulară compactă (CMA) şi include sisteme de siguranţă precum Pilot Assist, City Safety, atenţionare la părăsirea benzii de mers şi alerte Cross Traffic cu suport la frânare.

“Câştigarea acestui premiu pentru noul nostru XC40 a venit la momentul potrivit. Pentru prima oară, Volvo are trei modele SUV disponibile la nivel global. XC40 va juca un rol important în creşterile viitoare, oferindu-ne acces pe segmentul de SUV-uri mici, un segment nou şi în creştere rapidă.” a declarat CEO-ul Volvo Cars, Hâkan Samuelsson.

Volvo XC40 a fost lansat la începutul acestui an şi în România, iar preţul de plecare este de 40.900 euro cu TVA inclus, preţ valabil pentru motorizarea D4 (2.0 diesel de 190 CP).

Sursa: automarket.ro