Renault-Nissan Logo gAuto

Planuri ambițioase expuse de al patrulea grup auto ca vânzări mondiale totale și primul în ce privește mașinile electrice. În cadrul unei conferințe din Sunnyvale, California, de acum câteva zile, oficialii Renault-Nissan au declarat că până în 2020 cel puțin 10 vehicule din grup vor beneficia de tehnologii avansate pentru deplasarea autonomă.

Asta nu înseamnă neapărat că mașinile nu vor mai avea nevoie deloc de șofer, ci doar că în anumite situații se vor putea deplasa în mod complet autonom. De exemplu, vor putea parca, intra sau ieși dintr-un garaj fără intervenție umană directă, poate și mai mult de atât.

Interesant este numărul de mașini autonome pe care Renault-Nissan îl vehiculează: peste 10 modele până în 2020, adică în numai 4 ani. Și mai interesant este că alianța francezo-niponă vrea ca multe dintre aceste vehicule să fie din cele abordabile ca preț. Ce înseamnă accesibil, rămâne să vedem. Cu siguranță nu se referă la brandul premium Infiniti.

Dacă ne gândim că și marca autohtonă Dacia face parte din grupul Renault-Nissan, rămâne să ne punem întrebarea: Pe când o mașină autonomă fabricată în România?

Sursa: Media.Renault.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.