Android

Un studiu american arată faptul că în ultimele 3 luni vânzările terminalelor cu Android au crescut  văzând cu ochii în timp ce iPhone rămâne la același nivel, iar BlackBerry pierde teren.

Cercetarea celor de la Nielsen a evidențiat o creștere substanțială a vânzărilor de telefoane cu Android care au ajuns să dețină 56%  din vânzările pieței de smartphone-uri ale ultimelor 3 luni. Mai mult decât atât, creșterea achizițiilor Android în perioada verii este semnificativă: 13 procente din luna mai până în august.

Deși este „la el acasă”, iPhone nu a avut vânzări mai mari rămânând la același 28%. Mai rău stă BlackBerry care în aceste 3 luni a scăzut de la 18% la 9%.

O altă concluzie a studiului este că a crescut simțitor și numărul de smartphone-uri cumpărate. Piața terminalelor este din ce în ce mai populată de aceste telefoane inteligente. Dacă în august 2010 ele reprezentau 43%,  la doar un an numărul a urcat la 58%.

sursa: nielsen

Categorii: androidarhiva-os
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.