Foto si Video

Tehnologia din spatele monitoarelor a evoluat dinspre CRT spre LCD și acum s-a adoptat standardul LED. Dimensiunile au crescut ajungând până pe la 27 inch. Nu am văzut a se creiona o dimensiune mai mare – 27 inch = 68.6 cm.

Philips dorește să iasă în evidență prin  ErgoSensor care se dorește a fi primul monitor inteligent. Sfatul său este să ai o poziție dreaptă și se poate dovedi de folos pentru cei care stau ore în șir în fața monitorului.

Acest tip de dispozitive are o importanță vitală iar Philips ErgoSensor este primul din categoria sa care se interesează de sănătatea utilizatorului”, a precizat Arabela Umbră, sales manager pe România în cadrul MMD-monitors. „Monitorul dispune de câteva funcţii care îl vor ajuta pe utilizator să revină la o poziţie corectă: distanţa optimă între cap şi monitor fiind între 70 şi 90 cm, monitorul va genera un avertisment dacă unghiul gâtului este înclinat la mai mult de 15 grade, la un interval de 5 minute. La fel, după o oră de utilizare, monitorul îi va recomanda acestuia să facă o pauză”.

Oboseala ochilor și a spatelui cauzează în timp o ineficiență a muncii, scade productivitatea iar viața socială poate avea de suferit, pentru că după muncă vom fugi direct acasă pentru a ne recupera în loc să ieșim cu prietenii în oraș” a precizat Gheorghe Iana, preşedinte al Societăţii de Radiologie şi Imagistică Medicală din România.
Ce face ErgoSensor în plus față de alte monitoare?

1. Calculează distanța dintre față și ecran și aduce sugestii legate de distanța necesară dintre cele două elemente;

2. Detectează unghiul la care este înclinat capul și oferă informație referitoare la o poziție incorectă pe o perioadă mai lungă de timp.

3. Spune să faci o pauză după mai multe minute petrecute în fața monitorului și un monitor concurent –  BenQ BL2400 face la fel.

4. Când nimeni nu este la birou se reduce luminozitatea și ulterior se închide. La fel face și produsul concurenței semnalat mai sus.

5. Philips SmartImage permite selectarea a mai multe moduri de lucru în mod automat: Office, Imagine, Divertisment, Economic, etc.

Alte detalii legate de Philips ErgoSensor 241P4LRYES:

Monitor LED
Detalii tehnice
Philips ErgoSensor 241P4LRYES
Diagonala 24 inch
Rezoluție 1920×1080 pixeli
Timp de răspuns 5 ms
Contrast tipic 1.000:1
Contrast dinamic 20.000.000:1
Iluminare 250 cd/mp
Unghi de vizualizare 170 / 160 grade
Conectivitate DisplayPort, DVI, HDMI, VGA, 4 x USB 2.0, jack de 3.5 mm
Greutate 4.2 kg
Grosime 55 mm

Prețul – 1.259 lei pe eMAG.ro.