Smartphone

Sunt câteva companii ce au rezultate excelente în China și asta se concretizează și în market share-ul global. Piața chineză de telefoane inteligente s-a ridicat în Q1 2015 la 99 milioane unități. 

Xiaomi se află pe primul loc cu 14.5 milioane unități / 14% market share. Pe locurile următoare se află Huawei, Apple, Samsung, vivo, Lenovo, Oppo, Coolpad, Meizu și ZTE.

China-Q1-2015-Xiaomi-Huawei-Apple

Și câteva concluzii ce merită a fi trase pe baza datelor de mai sus, date înregistrate în perioada ianuarie – martie 2015. Samsung a pierdut bătălia pentru China și a ajuns a fi depășit de Xiaomi, Huawei și Apple. Xiaomi și Huawei se duelează în modele ieftine cu raport preț / specificații bun, Samsung nu are niciun smartphone în această zonă. iPhone-urile se vând bine pe baza renumelui pe care-l au, nu trebuie să găsești vreo explicație.

Vivo este o companie pe care nu o vedeam atât de sus, 9 milioane de telefoane într-un trimestru nu-i de ici de colo, Coolpad inundă piața cu telefoane low-cost, Meizu are o poziție modestă, iar de ZTE nici nu știu ce să mai zic. Distanța o consider a fi mult prea mare față de plutonul fruntaș. Lenovo se află pe un drum ascendent și nu m-aș mira dacă pe sfârșit de an își dispută primele trei locuri cu Xiaomi și Huawei.

China a devenit cea mai mare piață de telefoane inteligente din lume și mișcările de acolo sunt de luat în calcul pentru clasamentul global.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.