Telefoane Mobile

Sunt câteva companii ce au rezultate excelente în China și asta se concretizează și în market share-ul global. Piața chineză de telefoane inteligente s-a ridicat în Q1 2015 la 99 milioane unități. 

Xiaomi se află pe primul loc cu 14.5 milioane unități / 14% market share. Pe locurile următoare se află Huawei, Apple, Samsung, vivo, Lenovo, Oppo, Coolpad, Meizu și ZTE.

China-Q1-2015-Xiaomi-Huawei-Apple

Și câteva concluzii ce merită a fi trase pe baza datelor de mai sus, date înregistrate în perioada ianuarie – martie 2015. Samsung a pierdut bătălia pentru China și a ajuns a fi depășit de Xiaomi, Huawei și Apple. Xiaomi și Huawei se duelează în modele ieftine cu raport preț / specificații bun, Samsung nu are niciun smartphone în această zonă. iPhone-urile se vând bine pe baza renumelui pe care-l au, nu trebuie să găsești vreo explicație.

Vivo este o companie pe care nu o vedeam atât de sus, 9 milioane de telefoane într-un trimestru nu-i de ici de colo, Coolpad inundă piața cu telefoane low-cost, Meizu are o poziție modestă, iar de ZTE nici nu știu ce să mai zic. Distanța o consider a fi mult prea mare față de plutonul fruntaș. Lenovo se află pe un drum ascendent și nu m-aș mira dacă pe sfârșit de an își dispută primele trei locuri cu Xiaomi și Huawei.

China a devenit cea mai mare piață de telefoane inteligente din lume și mișcările de acolo sunt de luat în calcul pentru clasamentul global.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.