Hardware

Piaţa de monitoare o duce nesperat de bine, în Europa intrând deja în al cincilea an de creştere consecutiv. În primul trimestru din 2020 piaţa de monitoare a crescut cu 5% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, iar în România lucrurile par a respecta trendul de creştere european: + 5.8% vs primele trei luni de anul trecut.

Creşterea cea mai spectaculoasă din ţara noastră o au monitoarele cu diagonală mare (de la 27 inci în sus), primul trimestru din 2020 aducând un plus de 58% în această categorie.

La nivel global piaţa a fost ajutată de pandemie, vânzările de monitoare cu rezoluţie QHD sau UHD atingând o creştere de peste 40% în primele trei luni ale anului în curs vs aceeaşi perioadă din 2019. Monitoarele UltraWide şi Super Wide au cunoscut şi ele o creştere de 100%, în timp ce monitoarele cu ecrane curbate au avut un plus de peste 63%.

Rezultate spectaculoase s-au obţinut şi în categoria monitoarelor de gaming, acolo unde vânzările de monitoare cu rată de refresh de 100Hz a crescut cu peste 60%, în timp ce monitoarele cu rată de refresh de 144Hz au atins vânzări cu 76% mai bune vs primele trei luni din 2019. În această piaţă s-a schimbat şi liderul, AOC devenind producătorul numărul 1 de monitoare de gaming.

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.