Xiaomi a trimis un comunicat legat de piața de smartphone-uri din România în primele 3 luni din 2022. Informațiile sunt preluate de la Canalys, iar datele sunt legate de importuri și nu de vânzările propriu-zise.

1. Samsung – cotă de piață de 42% și scădere de 33% față de T1 2021;

2. Xiaomi – cotă de piață de 20% și creștere de 1% față de T1 2021;

3. Apple – cotă de piață de 10% și creștere de 8% față de T1 2021;

4. OPPO – cotă de piață de 8% și scădere de 16% față de T1 2021;

5. TCL – cotă de piață de 4% și creștere de…, 76% față de T1 2021.

Nu am prea multe comentarii de făcut cu privire la primele 4 poziții din top, dar prezența TCL în top 5 mă intrigă. În sensul în care nu înțeleg de ce au făcut așa mare stoc de produse în țara noastră. De fapt, aș spune că avem mai multe necunoscute.

  • ce smartphone-uri TCL au fost aduse în stoc sau ce dispozitive se bucură de așa mare succes comercial de au ajuns să genereze o creștere spectaculoasă a market share-ului? (am scris de curând despre un model listat de către Orange)
  • TCL vrea să intre puternic în România din T2 / T3 2022?

Ar putea fi și o greșeală. M-aș fi așteptat să văd Motorola pe locul al 5-lea.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.