Orange

Din 5 decembrie, adică de mâine, veți putea plăti rovinieta cu un simplu SMS. Asta dacă ești client al Orange. Au colaborat cu CNADNR – acronim de la Compania Națională pentru Austostrăzi și Drumuri Naționale – și celebra rovinietă poate fi plătită într-un mod mai facil, modern.

Atenție că deocamdată această soluție funcționează doar la operatorul portocaliu, printr-un SMS trimis la 7500 – 5 eurocenți / SMS. Care sunt etapele:

1. Trimite mesaj la 7500 cu numărul de înmatriculare al vehiculului, categoria rovinietei care este identică cu categoria din care face parte autovehiculul;

2. Primește un SMS cu datele introduse mai sus și își dă acceptul că acestea sunt valide.

3. Trimite un SMS cu textul DA pentru confirmare;

4. Primește un SMS de confirmare ce se finalizează cu reținerea creditului de pe cartelă sau taxarea la abonament pe factură.

Cât costă rovinieta prin intermediul unui SMS la Orange:

Categoria A – 2.74 euro / 7 zile;

Categoria B – 5.4 euro / 7 zile;

Categoria C – 3.63 euro / zi;

Categoria D – 6.21 euro / zi;

Categoria E – 7.82 euro / zi;

Categoria F – 9.43 euro pe zi.

Sursa: ZF.ro

Categorii: orange
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.