Orange

Din 5 decembrie, adică de mâine, veți putea plăti rovinieta cu un simplu SMS. Asta dacă ești client al Orange. Au colaborat cu CNADNR – acronim de la Compania Națională pentru Austostrăzi și Drumuri Naționale – și celebra rovinietă poate fi plătită într-un mod mai facil, modern.

Atenție că deocamdată această soluție funcționează doar la operatorul portocaliu, printr-un SMS trimis la 7500 – 5 eurocenți / SMS. Care sunt etapele:

1. Trimite mesaj la 7500 cu numărul de înmatriculare al vehiculului, categoria rovinietei care este identică cu categoria din care face parte autovehiculul;

2. Primește un SMS cu datele introduse mai sus și își dă acceptul că acestea sunt valide.

3. Trimite un SMS cu textul DA pentru confirmare;

4. Primește un SMS de confirmare ce se finalizează cu reținerea creditului de pe cartelă sau taxarea la abonament pe factură.

Cât costă rovinieta prin intermediul unui SMS la Orange:

Categoria A – 2.74 euro / 7 zile;

Categoria B – 5.4 euro / 7 zile;

Categoria C – 3.63 euro / zi;

Categoria D – 6.21 euro / zi;

Categoria E – 7.82 euro / zi;

Categoria F – 9.43 euro pe zi.

Sursa: ZF.ro

Categorii: orange

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.