Sony

După ce s-a vândut în peste 150 de milioane de unităţi în întreaga lume, după ce timp de 13 ani l-am văzut pe rafturile magazinelor de profil, se pare că o „carieră” de succes se sfârşeşte aici. Faimoasa consolă PlayStation 2, ce a fost lansat pe 4 martie 2000, a fost scoasă din circulaţie de către compania niponă Sony. Pentru moment aceasta nu va mai fi furnizată comercianţilor în Japonia, urmând ca în prima parte a anului viitor să se stopeze producţia complet.

PlayStation 2 sau PS2 cum mai este cunoscută, a fost hitul consolelor, o adevărată purtătoare de cuvânt pentru compania Sony. Xbox, GameCub sau Dreamcast au fost console care niciodată nu s-au putut numi în sensul bun al cuvântului, rivale pentru PS2. Pur şi simplu aceasta le-a călcat în picioare din toate punctele de vedere. Chiar şi PS3, lansat în 2006, nu a reuşit să distrugă un mit, să iasă în faţa PS2-ului. Cu mii şi mii de jocuri special create pentru ea, cu mii şi mii de utilizatori în toată lumea, cu mii şi mii de momente minunate petrecute alături de ea, PS2 spune cu lacrimi în ochi adio pasionaţilor de jocuri. Din păcate, trecerea timpului îşi spune cuvântul, iar PS2 a îmbătrânit.

PS2 se pare că va mai fi totuşi pe rafturile magazinelor de profil o bună parte din 2013, deoarece încă există stocuri suficiente ale acestor console. Şi totuşi, drumul se termină aici.

Ps2

Sursa: famitsu.com

Categorii: sony
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.