Software

Poliţia Română a lansat aplicaţia care îţi arată în cât timp ajungi la 0% alcool în sânge. Aceasta se numeşte Zero la Mie şi a fost realizată în parteneriat cu Ursus Breweries şi Clever Taxi.

Pentru a putea primi un timp estimativ, utilizatrul trebuie să introducă în aplicaţie sexul, înălţimea, greutatea, cantitatea şi tipul de alcool consumat, cât şi timpul de consum. În funcţie de aceste date, aplicaţia îţi poate spune cu aproximaţie în cât timp îţi iese alcoolul din sânge (rezultatul este o recomandare, fiecare om are propria capacitate de metabolizare a alcoolului). În plus, dacă aţi consumat alcool în timp ce mâncaţi, la timpul recomandat adăugaţi încă 90 de minute.

Zero la Mie nu este o aplicaţie chiar nouă, Ursus Breweries având ceva similar din 2015. Aplicaţia actuală este practic o versiune mult îmbunătăţită, una care vine la pachet şi cu un test de echilibru. Prin accesarea camerei foto a smartphone-ului prin intermediul aplicaţiei vă puteţi testa controlul şi reflexele. Pe ecran vă apare o linie de ghidare care trebuie urmată, iar în funcţie de rezultate aflaţi dacă puteţi conduce sau mai bine luaţi un taxi.

Şi dacă tot veni vorba de taxi, aplicaţia Zero la Mie vă oferă posibilitatea de a chema simplu şi rapid un taxi în peste 20 de oraşe. Clever Taxi oferă şi 10.000 de vouchere în valoare de 15 lei la prima cursă plătită prin CleverPay.

Zero la Mie este disponibilă în versiunea actualizată doar pe iOS, urmând ca pe Android să apară din 1 februarie.

Sursa: dcnews.ro

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.