Hardware

În condiţiile în care poliţistul român este dotat cu cele mai noi şi mai moderne tehnologii, inclusiv maşini de ultimă generaţie, Poliţia Română continuă procesul de “upgrade” şi se pregăteşte de achiziţia unor drone în valoare de 900.000 euro.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a lansat pe 1 august o licitaţie prin Sicap prin care caută să cumpere drone sau aşa zise unnamed aerieal systems (UAS). În documentaţia postată pe Sicap aflăm că se caută drone complexe cu staţii de control la sol şi cu terminale de date care să capteze informaţiile criptate ale dronelor aflate în aer.

Dronele trebuie să cântărească maxim 15 kilograme, să aibă o autonomie de zbor de cel puţin 50 de minute, să ajungă până la 3000 de metri altitudine, să aibă o viteză maximă de cel puţin 45 km / h, să fie dotate cu camere video cu termoviziune şi camere video capabile să filmeze pe întuneric, iar înregistrările video să fie realizate în format HD la o rază de acţiune de minim 5 kilometri.

Furnizorul va trebui să asigure şi mentenanţa dronelor, cât şi instruirea a cel puţin 6 poliţişti. În documentaţie este specificat un număr de 3 sisteme de drone, însă nu este foarte clar dacă fiecare sistem va avea o singură dronă sau mai multe (teoretic ar trebui să fie mai multe deoarece se specifică la un moment dat că sistemul trebuie să asigure o autonomie totală de minim 6 ore).

Prin aceste achiziţii Poliţia Română doreşte să îşi îmbunătăţească eficacitatea şi eficienţa operaţiunilor desfăşurate, cât şi optimizarea procesului decizional în situaţii critice.

Sursa: wall-street.ro

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.