Diverse

Dacă cineva a crezut vreodată că telenovela Statele Unite ale Americii – Huawei se va termina prea curând, s-a înşelat. Cât timp Donald Trump este preşedinte, nicio afirmaţie de azi nu va avea finalitate practică mâine (există deja suficiente exemple care dovedesc acest lucru).

Administraţia Trump a anunţat prelungirea cu încă 90 de zile a licenţei temporare acordată celor de la Huawei + alţi 68 de parteneri pentru continuarea colaborărilor cu companii americane. Această licenţă temporară are totuşi şi nişte limite, orice companie având nevoie de aprobări speciale pentru a putea păstra relaţiile economie cu Huawei şi ai săi parteneri chinezi.

Aceeaşi administraţie a anunţat şi că amână implementarea unor tarife suplimentare de 10% pentru bunurile importate din China. Donald Trump şi Tim Cook s-au întâlnit pentru a discuta acest subiect, iar Tim Cook a reuşit pentru moment să îl convingă pe preşedintele american că aceste tarife vor lovi direct în Apple şi vor avantaja Samsung (principalul competitor al mărului muşcat care îşi produce componentele în Coreea de Sud sau Vietnam).

Se pare că Tim Cook a apelat puţin şi la partea nostalgică a lui Trump, acesta susţinând cu dovezi că Apple a creat în Statele Unite ale Americii peste 2.4 milioane locuri de muncă.

Această amânare va expira pe 15 decembrie, perioadă în care Tim Cook poate găsi şi alte motive pentru care Trump nu ar trebui să aplice aceste tarife extra

Surse: gsmarena.com şi phonearena.com