Diverse

Unul dintre cele mai mari porturi din lume, Portul din Los Angeles, pare a fi un fel de fruct interzis pentru hackeri, mai ales după apariţia pandemiei COVID-19.

Dacă înainte de pandemie portul primea lunar cam 20 de milioane de atacuri cibernatice, în prezent aceste atacuri s-au dublat, ajungând la peste 40 de milioane de astfel de atacuri. Să lucrezi ca specialist în securitate IT aici nu pare o muncă foarte uşoară.

Pentru a-şi îmbunătăţi securitatea şi pentru a respinge numeroasele atacuri, reprezentanţii portului susţin că lucrează împreună cu o echipă specializată de Cybercrime de la FBI.

Interesant este că majoritatea acestor atacuri vin din Rusia şi Europa şi au ca scop, printre altele, paralizarea activităţii portului. Portul din Los Angeles este cel mai aglomerat din emisfera vestică, pe aici trecând anual mărfuri în valoare de peste 250 de miliarde de dolari.

Este foarte clar că întreruperea globală a lanţului de aprovizionare este o modalitate de a crea o criză uriaşă, tocmai de aceea marile porturi sunt permanent în atenţia hackerilor. Mă gândesc oare câte astfel de atacuri cibernetice primeşte Portul Constanţa ? Vorbim totuşi de cel mai mare port la Marea Neagră.

Sursa: bbc.com