Diverse

În februarie aflam că Poşta Română va amplasa 3000 de cutii poştale digitale în toată ţara. Conceptul nu este unul nou, vorbim de o soluţie tip locker utilizată deja la scară largă de Sameday / eMAG prin aşa numitele easybox-uri.

După patru luni Poşta Română a inaugurat prima cutie poştală digitală, una numită comercial Ghişeu Poştal Digital. Aceasta a fost pusă în funcţiune în cadrul subunității situate în București, pe Calea Dorobanților, nr. 152, sector 1, în care funcționează Ghișeul Exterior Urban nr. 2 – OP 63 București.

Conform reprezentanţilor companiei, Ghișeul Poștal Digital este cea mai completă soluție de acest tip din întreaga industrie și reprezintă, în acest moment, o soluție unică de procesare pentru operațiuni de prezentare și distribuire de colete și corespondență poștală, cu sau fără ramburs, trimiteri de recomandate, trimiteri cu confirmare de primire, precum și plăți de taxe, facturi de utilități, rate bancare.

Soluția automatizată propusă de Poșta Română vine în premieră pentru piața de coletărie, cu o variantă de cântărire și validare volumetrică a coletelor pentru modulul de preluare de corespondență poștală și, de asemenea, cu imprimantă pentru etichetele autocolante AWB, imprimantă pentru chitanțe, reciclator de bancnote, modul de plată cu card bancar, precum și cu ecran tactil pentru o interacțiune intuitivă cu utilizatorul.

Au mai rămas încă 2999 de instalat.