Diverse

Compania Naţională Poşta Română şi-a dat seama în al 13-lea ceas că nu mai este competitivă, că în contextul actual nu poate concura cu privatul şi vrea o schimbare (lucru observat şi în acţiunile demarate în ultima perioadă).

Pentru a face lucrurile să se mişte Poşta Română a anunţat că a încheiat cu EximBank un acord de finanţare de 200 de milioane lei (peste 41 milioane de euro) necesar implementării unuia dintre cele mai mari programe de investiţii din ultimii 40 de ani.

Creditul este acordat pe o perioadă de 12 ani şi va fi utilizat pentru:

  • automatizarea proceselor logistice prin înfiinţarea noilor centre de tranzit/sortare de la Bucureşti Nord şi Cluj;
  • crearea şi implementarea unei arhitecturi de sistem de management digital integrat (hardware şi software), necesară asigurării fluxurilor informaţionale (ERP şi a modulelor acestuia);
  • reabilitarea clădirilor monumente istorice din Timişoara, Piatra Neamţ, Oradea şi Cluj, aflate în patrimoniul Poştei Române, şi valorificarea acestora atât din punct de vedere comercial, cât şi cultural şi istoric.

Exceptând partea cu reabilitatea clădirilor, observaţi că Poşta Română vrea să se digitalizeze. Modificările sunt realizate pe baza recomandărilor companiei de servicii profesionale Deloitte potrivit căreia, pentru atingerea ţintelor de business, sunt necesare investiţii atât în infrastructura poştală, digitalizarea şi modernizarea acesteia, cât şi în sectorul de resurse umană.

Prin încheierea acestui acord de finanţare cu EximBank am deschis o primă pagină din istoria pe care o vom scrie în ceea ce priveşte dezvoltarea serviciilor Poştei Române. Începem, astfel, o etapă fără precedent – un amplu proces de modernizare, pe care Poşta Română nu l-a mai avut din perioada interbelică, prin care vom aduce compania la standardele internaţionale în domeniul serviciilor poştale. Suntem în discuţii atât cu Banca Mondială şi Comisia Europeană, cât şi cu Ministerul Fondurilor Europene, pentru a obţine finanţări ce vor continua investiţiile începute cu creditul de la EximBank, astfel încât, pe termen lung, Poşta Română să devină un competitor de referinţă pe piaţa de profil.”, a spus Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.