Diverse

Știu că sunteți pe acest site pentru informații din tehnologie, pentru a afla noutăți despre gadgeturi, dar uneori mai aducem și altfel de știri. Probabil că azi am întrecut norma cu acest articol, ce vine pe lângă cel legat de platforma de interoperabilitate, însă eu sper că ce veți afla de aici va fi de bun augur.

Serviciul de curierat rapid Sameday ne anunță că pune la dispoziția celor ce doresc să doneze pentru refugiații din Ucrania întreaga rețea de easybox-uri. Este vorba despre peste 2.400 de astfel de lockere unde cei cu inimă mare pot lăsa o gamă largă de produse, precum cele de îngrijire pentru bebeluși și copii, produse de igienă personală, produse medicale de prim-ajutor, conserve, preparate și băuturi instant și dulciuri cu termen de valabilitate prelungit. Important de menționat este că pachetele trebuie să se încadreze în sertarele de mărimea S, având dimensiunile: 450 mm lungime, 400 mm lățime și 90 mm înălțime.

Mai multe exemple despre pordusele ce pot fi trimise:

  • Produse de igienă personală – pastă și periuțe de dinți, absorbante, șampon, gel de duș, săpun, șervețele umede, deodorant, etc;
  • Produse medicale destinate primului ajutor – bandaje sterile, unguente, plasturi și bandaje articulare, etc;
  • Produse de îngrijire pentru bebeluși și copii: scutece de unică folosință, șervețele umede, tetine, biberoane, creme, produse de igienă pentru bebeluși, termometre, etc;
  • Alimente de bază: mălai, făina de grâu, paste făinoase, cereale, zahăr, ulei, orez, grâu, griș, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaș, lapte praf;
  • Conserve: conserve de carne, pește, pate de ficat, pate vegetal, mazăre, fasole, bulion, zacuscă, ghiveci, compot;
  • Produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi;
  • Băuturi: ceai, apă, sucuri, cacao, cafea, apă plată;
  • Dulciuri, printre care biscuiți, napolitane, ciocolată;
  • Hrană pentru bebeluși, precum piureuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf;
  • Alte produse, precum produse dietetice, alune, miez de nucă, semințe de floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate.

Pentru a accesa lockerele easybox din proximitatea lor, donatorii sunt invitați să se înregistreze gratuit pe sameday.ro/easybox-donatie. Aici, sistemul le va genera un cod unic cu care pot merge oricând și la oricare easybox Sameday pentru a lăsa pachetele donate. Întreaga procedură este simplă și rapidă, oferind flexibilitate celor dispuși să ajute.

Easybox-urile Sameday rămân deschise pentru această campanie pe o perioadă nelimitată, în funcție de nevoile existente.

Toate donațiile vor fi colectate de către mașinile de distribuție Sameday și vor fi direcționate către filialele Crucea Roșie Română. Reprezentanții organizației umanitare sunt în legătură permanentă cu autoritățile locale și naționale și monitorizează nevoile din diferite regiuni, pentru a se asigura că resursele sunt alocate eficient.

Îmi imaginez că pot apărea și unele iregularități, că uneori poți întâmpina greutăți în tot acest proces, dar consider că merită să ne implicăm și mă bucur că există astfel de inițiative.

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.