În zilele noastre, puteți găsi un număr foarte mare de producători de telefoane. Acest lucru dă naștere la o gamă imensă de posibilități în care luarea unei decizii nu este o sarcină ușoară. Una dintre cele care a crescut cel mai mult în ultimii ani este OPPO, una dintre numeroasele companii asiatice din acest sector care se remarcă prin telefoane mobile de înaltă calitate, așa cum o demonstrează, printre altele, caracteristicile modelului Find X5 Pro.

Oppo a fost al patrulea producător care a vândut cele mai multe telefoane în ultimul trimestru al anului 2021, conform brandului de analiză de piață Canalys. Telefoanele mobile ale mărcii chineze se bucură de o reputație uriașă și tot mai mulți utilizatori optează pentru dispozitivele lor. Acest lucru este complet logic, deoarece acestea oferă proprietăți excelente în majoritatea cazurilor, deși nu tot ce strălucește este din aur și nu tot ce zboară se mănâncă…

Avantajele telefoanelor mobile OPPO

Este necesar să subliniem marea varietate de terminale oferite. Puteți găsi practic orice, în funcție de bugetul dumneavoastră. Un exemplu clar în acest sens îl reprezintă caracteristicile OPPO A54 5G, care vă permite să profitați de viteza mare de conectare a acestor rețele la un preț exagerat de mic. Un semn că doresc să extrapoleze această caracteristică la toate produsele lor.

Pe de altă parte, dacă vreți să mergeți la mare, puteți opta pentru vârful de gamă brutal al companiei, OPPO Find X3 Pro, care este, de asemenea, unul dintre telefoanele cu cea mai bună cameră foto de pe piață. Un aspect la care corporația a lucrat în ultimii ani pentru a se asigura că rezultatele fotografice sunt de cea mai bună calitate.

Oppo pe Emag gasesti gama completa de telefoane Oppo!

Pe de altă parte, designul practic al tuturor smartphone-urilor OPPO este extrem de bine gândit. Nu numai din punct de vedere estetic, ci și din punct de vedere al accesibilității. Sunt telefoane foarte ușoare, extrem de confortabile pentru a fi transportate.

Un alt aspect la care se remarcă telefoanele lor mobile este bateria, atât în ceea ce privește autonomia, cât și încărcarea rapidă. În cele mai multe cazuri, puteți obține un OPPO cu o putere de până la 5.000 mAh, ceea ce se traduce în câteva zile de autonomie, în timp ce încărcarea rapidă ajunge de obicei la 33W în cazul mai multor telefoane entry-level și la 65W în gama medie. Acestea sunt cifre mai mult decât acceptabile pentru o putere maximă în mai puțin de o oră.

Ce este în neregulă cu ele? Nu pot avea numai calități, nu?

În ciuda faptului că sunt terminale excelente din aproape toate punctele de vedere, există unele detalii care trebuie încă îmbunătățite. Este exact ceea ce se întâmplă cu stratul de personalizare respectiv. Software-ul OPPO oferă mai multe modalități de a modifica dispozitivul în voie, dar poate că este timpul să reînnoiască și să extindă posibilitățile. Ca să nu mai vorbim de problemele pe care unii utilizatori le-au întâmpinat cu acesta. ColorOS ar putea fi mult mai mult decât este în realitate.

Un alt aspect negativ este puterea scăzută oferită de unele dintre telefoanele sale low-end, care optează pentru MediaTek pentru CPU, în timp ce altele încorporează un Snapdragon fără o creștere semnificativă a prețului. Procesoarele entry-level ale companiei chineze nu sunt foarte puternice și sunt ușor depășite de firma americană.

În cele din urmă, poate că merită ca marca să facă puțină ordine în gama low-end menționată mai sus. Este suficient să aruncăm o privire pe site-ul web pentru a ne întreba: ce criterii urmează pentru denumirea lansărilor sale? Acest lucru înseamnă că utilizatorul nu recunoaște diferențele dintre un model și altul.

Totuși, OPPO se bazează mai mult pe telefonele din gama medie, care aduc și cele mai multe venituri companiei chineze, nu cele din low-end și nu cele care se bat în gama premium cu Samsung sau Apple.