Accesorii inteligente

Logitech G a dezvoltat două tehnologii în decursul a peste 4 ani de zile: Logitech G POWERPLAY și Logitech G LIGHTSPEED. 

POWERPLAY este primul sistem de încărcare fără fir al maușilor de gaming (încărcare în regim continuu, atât în timpul jocului, cât și în repaus). Mai multe detalii în materialul video:

Deasupra suprafeței se realizează un câmp de energie ce alimentează mausul compatibil. Avem o încarcare wireless în genul a ceea ce se oferă pe anumite telefoane mobile (Samsung GALAXY S8, S7, S6 etc). Trebuie precizat că există un modul denumit POWERCORE ce se atașează magnetic la mauși compatibili. Element de precizat – încărcarea este realizată pe întreaga suprafață și nu doar pe o anumită zonă.

Logitech G903;

LIGHTSPEED este o tehnologie ce permite conectivitate și performanță în optimizarea sistemelor de tip end-to-end. Semnalul wireless este de până la 16 ori peste cel oferit de concurență, rata de răspuns ajunge la o milisecundă + optimizare realizată de la un capăt la altul.

Cele două tehnologii sunt integrate pe mauși de gaming: Logitech G903 și Logitech G703. 

Logitech G703;

Alte detalii legate de cei doi mauși de gaming:

  • senzorul Pixel-Precise de tip optic ce permite un DPI configurabil între 200 – 12.000;
  • tensionare mecanică a butoanelor (arcuri metalice și balamale de pivotare – rezistență de până la 50 milioane clicuri);
  • design ambidextru, mânere din cauciuc pentru control suplimentar, butoane programabile.

Prețurile:

  1. Sistemul de încărcare POWERPLAY – din septembrie 2017 la 579 lei;
  2. Logitech G903 LIGHTSPEED – din septembrie 2017 la 799 lei;
  3. Logitech G703 LIGHTSPEED – din septembrie 2017 la 529 lei.

Tehnologia din spatele Logitech POWERPLAY;

Declarație oficială:

În ultimii zeci de ani am fost pionieri în dezvoltarea gamingului wireless, iar noile tehnologii fără fir POWERPLAY și LIGHTSPEED continuă acest angajament pentru superioritatea  wirelessului. Cu POWERPLAY, LIGHTSPEED și noii mouși G903 și G703, veți obține o precizie imbatabilă, performanță fără întârziere și putere infinită, ceea ce oferă jucătorilor experiență de cea mai bună calitate“, a declarat Ujesh Desai, vicepreședinte și director general al Logitech G.

Prețurile sunt mari, asta și pentru că trebuie să acopere R&D-ul din spatele tehnologiilor menționate. Sunt produse destinate entuziaștilor, pasionaților de gaming ce doresc unele dintre cele mai bune accesorii din domeniu.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.