Smartphone

În primul rând, vreau să vă spun că eu sunt un ‘om al designului’. Designul reprezintă un lucru foarte important pentru mine atunci când trebuie să-mi iau un smartphone, o tabletă, un laptop sau orice altceva. După cum v-am mai spus, eu am un iPhone 4S pe care îl apreciez destul de mult ca şi design, chiar dacă mă gândesc să-l schimb. Mi-a plăcut de la început şi încă-mi place.

Din dorinţa de a-mi proteja telefonul mi-am achiziţionat şi o carcasă atunci când l-am cumpărat. După cum bine ştim cu toţii, majoritatea smartphone-urilor nu sunt prea rezistente – în urmă cu câteva luni, mi-a scăpat telefonul din mână şi dacă nu aveam o husă, cu siguranţă se crăpa pe spate.

Încă de la început, am observat că husa schimbă ‘personalitatea’ telefonului. Însă, acum am ajuns la concluzia că smartphone-ul este o ‘operă de artă’. Este un ‘tablou’ frumos care nu merită să fie acoperit. Momentan, am vreo 7-8 huse din care nu prea mai folosesc nici una. Totuşi, acum am trecut la bumpere, încă nu ştiu de ce nu pot să-l ‘dezbrac’ de tot, dar am s-o fac cât mai curând.

Un alt minus în a avea o husă, îl reprezintă posibilitatea de a nu putea utiliza anumite accesorii. Am un dock simplu de aproximativ un an, pe care nu cred că l-am folosit mai mult de 2-3 ori. Nu poţi să stai tot timpul când ajungi acasă să dai husa jos pentru a pune telefonul în dock, mai ales că majoritatea se dau jos destul de greu.

Totuşi, dacă ne-am plictisit de designul telefonului, mai avem o variantă – skin-urile.

tumblr_lozdbmSIMe1qahkf9o3_500 tumblr_lozdbmSIMe1qahkf9o6_r1_500 tumblr_lozdbmSIMe1qahkf9o1_500

Skin-ul din imaginile de mai sus am încercat să mi-l iau de pe un site din SUA, prin ianuarie, anul trecut. Din păcate, coletul nu a mai ajuns la mine. Mi-a părut rău, deoarece mi s-a părut un skin deosebit şi mai era şi full-body. În România, avem doar vreo 2 producători mari şi laţi, care însă nu fac skin-uri full-body. Că tot veni vorba, zilele astea cred că am să renunţ şi eu definitiv la huse şi bumpere şi o să-mi iau un skin.

Apoi, la tabletă am ales o husă tip carte pe care o consider foarte utilă.

Photo 17.02.2013, 02 12 45 Photo 17.02.2013, 02 13 32 Photo 17.02.2013, 02 20 05

Tableta îmi dă impresia că este foarte fragilă, aşadar aveam nevoie de o husă care să simt c-o protejează. Aceasta se potriveste perfect însă vine şi ea cu minusuri. Cel mai mare dezavantaj este greutatea. Tableta are vreo 600g, iar husa are cu siguranţă vreo 200g.  Îi adaugă o greutate considerabilă tabletei şi devine inconfortabil s-o utilizezi când o ţii în mână.

În concluzie, husele aduc o altă personalitate telefonului/tabletei, te pot proteja de anumite accidente şi se pot dovedi a fi utile. De asemenea, pot şi să-ţi restricţioneze accesul la anumite accesorii sau să-ţi provoace disconfort.

Voi cum credeţi că este mai bine? Cu husă sau fără husă?