Opinie

Scriu acest articol după ce deja am ajuns în capitala Cataloniei, chiar de aseară. Pentru cei neinitiați, MWC este acronimul de la Mobile World Congress, cel mai mare târg de tehnologie pe zona de mobile la momentul actual. Companiile de top aleg să-și prezinte modelele de vârf în preambulul MWC (Exemple: HTC cu One M9, Samsung cu GALAXY S6 etc). 

Perioada de desfășurare a MWC 2015 – 2 – 5 martie. Am ales să vin puțin mai devreme spre a colecta badge-ul de presă, plus că de mâine / 1 martie încep evenimentele de presă. Merg la Samsung ce pregătește lansarea noului său flagship, HTC a avut doar 2 locuri pentru România, iar echipa PRO TV și le-a acontat, la fel și Huawei (anul trecut am participat la evenimentul lor, dar în 2015 au mers pe aceeași idee ca HTC).

Nu mă deranjează o astfel de soluție, oricum voi vedea telefoanele la standurile companiilor respective. Totuși, toată treaba asta îmi lasă un gust amar și o boicotare a HTC și Huawei din partea presei tech locale poate i-ar trezi un pic la realitate.

500Q HD DE 630x90

O să înregistrez și evenimentul Microsoft de pe 2 martie + întâlniri cu Intel și Lenovo spre a vedea strategia lor pe zona de mobile, în special. O astfel de întâlnire era programată și cu Microsoft, dar s-a anulat pe ultima sută de metri.

Echipamentul pe care-l folosesc la #MWC2015:

MWC-15

Laptop ASUS U36S cu 8 GB memorie RAM și SSD de 120 GB, a ajuns deja la al treilea MWC;

DSRL Canon 600D cu obiectivul de kit 18 – 55 mm;

Aparat mirrorless Fujifilm X-E2 de la F64 (mai mult pe partea de backup);

3 x carduri SD de 32 GB (și aici am uitat să pun în rucsac și microSD-urile de 64 GB cu adaptor);

LG Nexus 5 + iPhone 6 (primul cu sim de Digi Mobil și al doilea cu abonament Telekom). Apropo, 8 cenți pe MB în roaming în Digi Mobil și 24 cenți în Telekom. Comentariile sunt de prisos;

Baterie Anker de 13000 mAh și Xiaomi de 6000 mAh (am uitat să pun la pachet și Xiaomi-ul de 10400 mAh). LG Nexus 5-ul are mereu nevoie de energie suplimentară, altfel după 3 – 4 – 5 ore de utilizare în regim accelerat ajunge în zona roșie;

Stick USB cu date în 4G / LTE de la Orange România.

Mai multe fotografii și detalii după ce îmi obțin badge-ul de presă.

Expediția Gadget.ro la MWC 2015 a fost posibilă cu sprijinul UTOK

Categorii: opinie
Tag-uri: MWCMWC 2015
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.