Retelistica

Informaţia apărută în presa germană este una cu implicaţii majore şi pentru ţara noastră în contextul în care Deutsche Telekom şi grupul OTE caută de câteva luni bune un cumpărător pentru Telekom România.

Cotidianul german de business Handelsblatt susţine că oficialii Deutsche Telekom şi cei ai Orange au demarat primele discuţii pentru o eventuală fuziune la nivel european. Cele două companii au tot colaborat în diverse proiecte / achiziţii în ultimii opt ani, deci au un istoric comun destul de pozitiv.

Deutsche Telekom este cea mai mare companie de telecomunicaţii din Europa cu o capitalizare de piaţă de 72 miliarde de euro, în timp ce Orange se apropie de o valoare de 40 miliarde de euro. O eventuală înţelegere între cei doi giganţi va atrage atenţia Comisiei Europene, mai ales că cele două companii au prezenţă comună în mai multe ţări.

În România situaţia este puţin atipică, însă luând în calcul şi aceste noi informaţii tind să cred că tranzacţia Orange – Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) este parafată deja (aşa cum se zvoneşte încă de la sfârşitul verii), însă nu a fost făcută încă publică pentru a menţine un preţ ridicat şi pentru celelalte părţi ale companiei aflate în continuare la vânzare.

Sursa: zf.ro