gAuto

În contextul actualei epidemii de coronavirus COVID-19 preţul petrolului s-a prăbuşit ajungând la un minim aproape istoric de 30 de dolari / baril. Scăderea vine pe fondul disputei dintre Arabia Saudită ca reprezentantă a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi Rusia, ţară care a refuzat să reducă producţia pentru a stabiliza preţul.

Această dispută s-ar putea transforma într-un câştig (chiar dacă pe termen scurt) pentru consumatorii finali. În România pretul carburanţilor s-ar putea ieftini în perioada imediat următoare cu aproximativ 10 – 15%, adică cu cel puţin 50 de bani / litru.

În acest moment există în ţară mai multe staţii peco cu preţul carburanţilor sub sau în jurul valorii de 5 lei / litru, astfel că ne putem aştepta în săptămânile următoare la o scădere de până la 4.5 lei / litru.

Din nefericire calculele sunt pur teoretice, fiecare comerciant având libertatea de a decide dacă scade sau nu preţul.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.