Retelistica

Reprezentanţii Deutsche Telekom se gândesc să semneze vânzarea Telekom România către Orange, respectiv RCS & RDS, până în luna aprilie chiar şi fără punctul de vedere al statului român, acţionar minoritar.

Oficialii grupului german sunt deranjaţi de lipsa de acţiune a statului român, în condiţiile în care o înţelegere principială ar exista deja cu cei doi cumpărători. Se pare că ministerul nu şi-a ales nici măcar consultanţii care să îl asiste la discuţii, aspecte administrative care întârzie tranzacţia mai mult decât şi-ar dori cei de la Deutsche Telekom.

În condiţiile în care analizarea dosarului la nivelul Uniunii Europene durează în medie 8-9 luni, există riscul ca aprobarea tranzacţia de vânzare să treacă în 2021, aspect pe care nici Deutsche Telekom, nici Orange / RCS & RDS nu şi-l doresc.

Din informaţiile actuale ştim că Telekom România va fi împărţit astfel: Orange va achiziţiona operaţiunile de internet fix şi cablu TV, în timp ce RCS & RDS se va alege cu telefonia mobilă.

Sursa: zf.ro

Categorii: telekom

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.