În urmă cu câteva zile au fost anunțate două smartphone-uri Google: Pixel 5 și Pixel 4a 5G. Nu sunt aduse de către Google pe canal oficial în România, iar magazinele online îl fac rost pe căi doar de ele cunoscute.

Google Pixel 5;

evoMAG a furat startul și afișează prețurile pentru Pixel 5 și Pixel 4a 5G (cu mențiunea Stoc epuizat la fiecare dintre cele două dispozitive).

Google Pixel 5 cu 8 GB RAM și 128 GB stocare – 3599 lei;

Google Pixel 4a 5G cu 6 GB RAM și 128 GB stocare – 2899 lei.

Prețurile sunt ceva cam mari dacă ne raportăm atât la specificațiile hardware încorporate, dar mai ales la prețurile practicate la nivel european. Pixel 4a 5G ar trebui să fie sub pragul a 2500 lei / 499 euro = aprox. 2431 lei. Pixel 5 costă 629 euro / aprox. 3064 lei.

Google Pixel 4a 5G;

Și la costurile recomandat de Google și sunt ceva cam scumpe, dar la cât ajung pe la evoMAG deja sunt prea multe alternative mai bune în același preț. Bineînțeles, experiența software cu update direct la Google etc nu poate fi cumpărată din altă parte.

Țări din Europa în care pot fi preluate comenzi din Google Store;

Sunt curios să aflu de la Google România când ne vor pune și pe noi pe harta țărilor civilizate, cu Store-ul online care să preia comenzi și de pe plaiurile mioritice. Au evoluat veniturile și la noi, există interes pentru smartphone-urile Google etc. Nu vor face ei cine știe ce vânzări, dar nici prin alte țări nu este bătaie pe dispozitivele lor.