gAuto

La începutul lunii trecute aflam că Xiaomi îşi doreşte să intre pe piaţa maşinilor electrice, înregistrând noua companie Xiaomi EV Company Limited cu un capital de 1.55 miliarde de dolari.

Xiaomi anunţa pe atunci un plan de investiţii de peste 10 miliarde de în următorii 10 ani, iar mai nou aflăm că business-ul auto va porni la drum curând cu o echipă iniţială de 300 de angajaţi. Obiectivul companiei este ca cel târziu în prima jumătate a anului 2024 să demareze producţia de masă a primei sale maşini 100% electrice.

Chiar dacă nu avem încă detalii despre acest lucru, cel mai probabil Xiaomi va colabora cu un producător auto în procesul efectiv de producţie, perioada fiind una mult prea scurtă pentru a dezvolta de la zero o fabrică proprie. În plus, Xiaomi nu are pic de experienţă în acest domeniu, compania chineză urmând a-şi pune amprenta în mod special la nivel de design, tehnologii şi software.

Brandul Xiaomi este unul puternic la nivel global, astfel că producătorii auto chinezi fără un nume în afara graniţelor ar putea fi o soluţie excelentă de parteneriat. Printre variante avem Nio, Lifan, Xpeng sau chiar BYD.

Sursa: reuters.com

Categorii: gautoxiaomi

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.