gAuto

Cu siguranţă unul dintre cele mai tehnologizate oraşe din România este Cluj-Napoca. În permanenţă apar articole despre investiţiile făcute de Primărie, iar cel mai nou dintre acestea ne informează că Primăria Cluj-Napoca va implementa senzori în carosabil, senzori care vor anunţa şoferii unde sunt locuri libere de parcare prin oraş. Şoferii vor putea vedea toate aceste detalii prin intermediul unei aplicaţii de mobil / PC creată special pentru a fluidiza traficul din zonele intens circulate.

Suplimentar acestor notificări legate de parcări, Primăria Cluj-Napoca va include în aplicaţie şi posibilitatea ca cetăţenii să urmărească pe smartphone locul unde se află mijloacele de transport în comun pe care le aşteaptă. Toate tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele vor fi echipate cu GPS pentru a putea transmite în timp real deplasarea acestora.

„Ne propunem amplasarea de senzori care au ca scop identificarea locurilor libere la parcările de la sol printr-o aplicaţie care va disponibilă pe calculator sau telefon mobil. Senzorii vor fi amplasaţi în carosabil, pe locurile de parcare din centrul oraşului, şi vor arăta dacă locul respectiv e liber sau ocupat. Avem peste 3.600 de astfel de locuri de parcare în zonele I şi II.” a declarat Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca.

Sursa: digi24.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.