gAuto

Alianţa Renault – Nissan a anunţat că Dacia Duster a fost cea mai vândută maşină Dacia în anul 2015. Pe parcursul anului trecut au fost comercializate 331.238 unităţi Duster, din care 168.900 sub marca Renault, în timp ce 162.338 au fost vândute sub brandul Dacia.

Fiind un model de succes, se aşteaptă ca anul acesta să fie lansat modelul Dacia Duster 2017, iar revista autoexpert.ro ne prezintă primele detalii pentru noul SUV entry-level. Conform acestei publicaţii Dacia Duster 2017 va fi construită pe platforma modulară CMF a Alianţei Renault – Nissan fiind astfel primul model Dacia realizat pe această platformă (în ultimii 13 ani toate modelele Dacia au fost construite pe platforma celei de-a doua generaţii Renault Clio).

Dacia Duster 2017 va fi mai lungă cu 18 cm şi va ajunge la o lungime totală de 4.5 metri. Acest lucru va permita lansarea în premieră a unei versiuni cu 7 locuri. La capitolul motorizare se pare că se va păstra 1.5 dCi, iar ca noutate vom regăsi cât şi 1.2 TCE în combinaţie cu transmisie faţă sau integrală.

Ca o altă noutate vă putem spune că gama SUV Dacia va primi în 2017 un nou membru: Renault Kwid. Acesta se va comercializa în Europa sub brandul Dacia.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.