Diverse

În cadrul CES 2019 a fost prezentat și primul monitor de gaming de la Razer. În comunicat se specifică: primul monitor de gaming dezvoltat și produs direct

Din asta ar trebui să înțelegem că este treabă serioasă, iar Razer nu și-a pus doar eticheta pe un monitor dezvoltat și produs de o companie terță. Monitorul debutează undeva în 2019, iar prețul recomandat se învârte în jurul a 699 dolari.

Specificații Razer Raptor:

  • display IPS de 27 inch cu rezoluție 2560 x 1440 pixeli, rată de refresh la 144Hz, compatibil cu FreeSync de la AMD;
  • moduri de joc presetate: FPS / Racing / MMO Mode / Streaming;
  • contrast 1000:1, luminozitate de 420 nits, acoperire de 95% în spectrul DCI-P3, timp de răspuns de 7 ms, 4 ms cu Overdrive și 1 ms cu Motion Blur Reduction;
  • conectivitate asigurată de HDMI, DisplayPort, USB type-C și 2 x USB 3.0, stand cu înălțime ajustabilă, cabluri verzi ascunse în partea spate;
  • cabluri incluse în pachet: alimentare, HDMI, DisplayPort, USB Type-C și USB 3.1, greutate cu stand – 11.5 kg;

Marginile sunt de 2.3 mm, iar baza monitorului este fabricată din aluminiu forjat. Integrează Razer Chroma, iar LED-urile pot fi customizate din software.

Știți că AMD FreeSync a devenit suportat și de către plăcile grafice NVIDIA, de aici și compatibilitatea cu mai multe PC-uri din piață. Sunt curios cum funcționează tehnologiile Overdrive și Motion Blur Reduction ce reduc timpul de răspuns. Interesant că s-a mers pe un panel IPS, știți că IPS-urile nu sunt prima alegere în cazul unui monitor de gaming.

Co-fondatorul și CEO-ul Razer, Min-Liang Tan a declarat: “Razer a colaborat cu mai mulți parteneri în trecut pentru a oferi experiența Razer și sub forma de monitoare, dar niciodată nu am reușit să ne ridicăm la adevăratul nostru potențial. Astfel, am decis să găsim o soluție pe cont propriu și suntem încântați să anunțăm extinderea gamei noastre de produse cu monitoare pentru PC.”

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.