Diverse

În cadrul CES 2019 a fost prezentat și primul monitor de gaming de la Razer. În comunicat se specifică: primul monitor de gaming dezvoltat și produs direct

Din asta ar trebui să înțelegem că este treabă serioasă, iar Razer nu și-a pus doar eticheta pe un monitor dezvoltat și produs de o companie terță. Monitorul debutează undeva în 2019, iar prețul recomandat se învârte în jurul a 699 dolari.

Specificații Razer Raptor:

  • display IPS de 27 inch cu rezoluție 2560 x 1440 pixeli, rată de refresh la 144Hz, compatibil cu FreeSync de la AMD;
  • moduri de joc presetate: FPS / Racing / MMO Mode / Streaming;
  • contrast 1000:1, luminozitate de 420 nits, acoperire de 95% în spectrul DCI-P3, timp de răspuns de 7 ms, 4 ms cu Overdrive și 1 ms cu Motion Blur Reduction;
  • conectivitate asigurată de HDMI, DisplayPort, USB type-C și 2 x USB 3.0, stand cu înălțime ajustabilă, cabluri verzi ascunse în partea spate;
  • cabluri incluse în pachet: alimentare, HDMI, DisplayPort, USB Type-C și USB 3.1, greutate cu stand – 11.5 kg;

Marginile sunt de 2.3 mm, iar baza monitorului este fabricată din aluminiu forjat. Integrează Razer Chroma, iar LED-urile pot fi customizate din software.

Știți că AMD FreeSync a devenit suportat și de către plăcile grafice NVIDIA, de aici și compatibilitatea cu mai multe PC-uri din piață. Sunt curios cum funcționează tehnologiile Overdrive și Motion Blur Reduction ce reduc timpul de răspuns. Interesant că s-a mers pe un panel IPS, știți că IPS-urile nu sunt prima alegere în cazul unui monitor de gaming.

Co-fondatorul și CEO-ul Razer, Min-Liang Tan a declarat: “Razer a colaborat cu mai mulți parteneri în trecut pentru a oferi experiența Razer și sub forma de monitoare, dar niciodată nu am reușit să ne ridicăm la adevăratul nostru potențial. Astfel, am decis să găsim o soluție pe cont propriu și suntem încântați să anunțăm extinderea gamei noastre de produse cu monitoare pentru PC.”

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.