Software

ByteDance este compania din spatele TikTok, aplicația de socializare ce se bucură de succes și pe plan local. Au venit cu primul raport de transparență legat de țările ce au cerut acces la informații legate de utilizatori platformei.

Ce este interesant?

  • China nu ar fi avut nicio cerere în prima parte a lui 2019 (îmi permit să zâmbesc);
  • SUA este lider la cereri de informații, dar și la îndepărtarea de conținut;
  • România nu apare în nicio statistică.

Se zvonește că ar fi 2 milioane de utilizatori activi pe lună din România. Ar fi rețeaua socială cu cea mai mare creștere din țara noastră (mi se pare cumva normal, este o aplicație ce a prins pe mobil și în rândul tinerilor cu vârstă de până în 18 ani – în mod special).

De ce au venit cu primul raport de transparență?

S-a vorbit la un moment dat că TikTok elimină conținutul ce este favorabil protestatarilor din Hong Kong (probabil, guvernul chinez joacă rolul de cenzor în acest caz).

Sursa: TikTok.com

Categorii: software
Tag-uri: TikTok
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.