Accesorii inteligente

Xiaomi pregătește lansarea unui ceas sub brand propriu – Watch Color. Nu este un smartwatch în adevăratul înțeles al termenului ci atenția este pusă în primul rând pe design + la pachet sosesc și funcțiile de fitness tracker de pe Mi Band 4.

Lansarea oficială urmează a fi efectuată pe 3 ianuarie 2020, în China.

Xiaomi Watch Color ar integra un display AMOLED de 1.39 inch cu rezoluție 454 x 454 pixeli – aprox. 47mm în diametru, 329 ppi, protejat cu sticlă Corming Gorilla Glass din a 3-a generație. În galeria de imagini descoperiți cum arată în varianta pe negru, dar sunt 6 variante de culoare pe care compania chineză se pregătește a le oferi pentru Watch Color (de aici și denumirea aleasă).

Sunt două butoane fizice aflate pe lateral ce permit controlul interfeței. Unul dintre ele ar fi pentru navigarea prin interfață, iar al doilea pentru acțiuni rapide. Ar adopta interfața MIUI pentru ceasuri smart, la pachet ar fi adus și asistentul XiaoAI ce permite un control mai ușor al dispozitivelor IoT.

Pe ecranul de 1.39 inch pot fi aduse notificări din aplicații, în limita a 100 de caractere. Nu permite și trimiterea de răspunsuri rapide pe aceste notificări. Integrează senzorul HRM de generație a 3-a pentru monitorizarea ritmului cardiac. În ce privește rezistența la contactul cu apa aduce certificare 5ATM, adăugam și NFC-ul pe partea de conectivitate, dar și bateria de 420 mAh ce ar oferi o autonomie de până la 2 săptămâni pe o singură încărcare.

Prețul din China – aprox. 115 dolari.

Sursa: Gizmochina.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.