Telefoane Mobile

Exynos 5 Octa de la Samsung nu este un procesor octa-core în adevăratul înțeles al termenului. Mizează pe 2 procesoare quad-core cu tehnologii diferite. MediaTek a anunțat prin iunie că vor începe producția unui chipset cu opt nuclee de procesare ce pot funcționa concomitent.

În cadrul unui târg de tehnologie din Hong Kong a fost lansat UMI X2S. Presupun că acest brand nu vă spune nimic. Produsele lor sunt vândute doar în China și nu au reușit să stârnească interes precum Xiaomi, Oppo, Meizu etc.

UMI X2S dispune de un display de 5 inch cu rezoluție 1080p, procesor MediaTek 6592 octa-core pe ARM Cortex-A7 la 1.5 GHz, Mali-450 GPU, 2 GB RAM, cameră principală de 13 Megapixeli cu lentile Sony, LTE, NFC.

Nu s-a specificat nimic legat de preț și disponibilitate. Prevăd că în următoarele luni vor sosi ceva modele cu MediaTek 6592 octa-core și în țara noastră prin intermediul brandurilor Allview, E-BODA, Evolio, UTOK etc.

Sursa: GSMinsider.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.