Telefoane Mobile

Redmi este divizia Xiaomi de telefoane mobile ce impresionează prin raportul preț / specificații, iar prin social media din China au făcut teaser pentru primul smartphone cu senzor de 64 Megapixeli.

Cel mai probabil folosește senzorul anunțat de Samsung în urmă cu câteva luni. ISOCELL Bright GW1 este capabil să livreze 64 Megapixeli în condiții de lumină bună, iar pe întuneric combină cei 4 pixeli în unul și coboară de la 64 la 16 Megapixeli.

Dimensiunea unui pixel este de 0.8 microni. Înregistrează la 1080p cu până la 480 fps și dispune de detecție de față cu algoritm îmbunătățit.

Senzorul a intrat în producția de serie și, aparent, Redmi pare a fi prima companie ce aduce un smartphone cu 64 Megapixeli. Asistăm la o cursă a megapixelilor, începuse și prin 2012 – 2013 cu Nokia Lumia 1020 ce atingea 41 Megapixeli cu f/2.2, optică Carl Zeiss, LED flash + xenon, zoom digital 4x, OIS etc.

În 2020 circulă zvonul că s-ar putea să debuteze un senzor de…, 108 Megapixeli.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.