Telefoane Mobile

Vivo este un brand cu mare succes pe piața chineză, iar în 2018 au pregătit debutul și în alte țări din Asia + Europa. Primul smartphone ce urmează a fi adus la nivel internațional până la sfârșit de iulie se numește Vivo NEX. 

Va fi adus oficial în India, Malaezia, Hong Kong, Taiwan și…, Rusia. Presupun că Vivo NEX va fi smartphone-ul cu care vor testa și alte piețe de pe bătrânul continent.

Vivo NEX a fost lansat în două versiuni: S și A.

Elementele comune sunt date de design, camera frontală cu mecanism retractabil, display-ul Super AMOLED de 6.59 inch cu rezoluție 2316 x 1080 pixeli, camera de 12 Megapixeli cu f/1.8 cu OIS pe 4 axe și senzor adiacent de 5 Megapixeli cu f/2.4 pentru adâncimea de câmp, cameră frontală de 8 Megapixeli cu f/2.0, bateria de 4000 mAh.

Vivo NEX S are cititor de amprentă sub display, procesor Qualcomm Snapdragon 845, 8 GB RAM și 128 / 256 GB stocare. Costă în jur de 600 euro prin China, iar NEX A merge pe mâna unui procesor Qualcomm Snapdragon 710, 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare, cititor de amprentă clasic în partea spate. Costul nu este cu mult diferit față de NEX S, doar 100 euro diferență în minus pentru A. În Europa mă aștept să avem un cost de comercializare mai ridicat (diferite taxe + costuri adiacente importului).

Este interesant cum Oppo și Vivo își doresc să abordeze piața europeană prin produse din categoria premium: Vivo Nex A și S, Oppo Find X de la fratele din grupul BBK.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.