TCL rulează o promoție interesantă pe un model de televizor ce a impresionat la târgurile de profil (Home Theater Gold Award la IFA 2019). Este vorba de TCL 65X10, un TV cu diagonală decentă – 165 cm.
Sunt câteva borne tehnologice în dreptul lui TCL 65X10:
- singurul televizor QLED ce folosesc tehnologie autentică mini LED (nu am idee ce TCL a mizat în comunicat pe termenul autentic, o fi și o tehnologie falsă mini LED :));
- printre tehnologiile încorporate se află Dolby Vision și HDR10+, 4K HDR Premium 1500, Quantum Dot, sunet cu hardware de la Onkyo.
Sunt peste 15.000 de LED-uri subțiri ce au fost împărțite în 768 de zone. Promite a impresiona pe partea de dinamism, în ce privește luminozitatea și detaliile.
Sistemul de sunet de la Onkyo este de tip 2.2 (în stânga și în dreapta este amplasat bass-ul: 2 x 40W RMS). Rezoluția este 4K, încorporează un procesor quad-core, 16 GB stocare din care 10 GB în mod real, compatibil cu standardul VESA de tip 300×300, rulează Android TV și are capacitatea de a primi comenzi vocale prin asistenul Google și prin Amazon Alexa. Suportul central a fost fabricat din metal, iar designul au încercat să-l fac atemporal, modern, cu margini cât mai înguste care să-l facă cât mai ușor de strecurat în peisaj.
Înțeleg de la TCL că acum l-au adus cu o reducere de 30% în oferta eMAG *(8999 lei de la 12999 lei).
*Momentan, linkul spre eMAG sare automat spre un partener din Marketplace ce-l vinde și mai sus de prețul fără reducere. Probabil, când reapare în stoc, linkul va duce spre TV-ul de 8999 lei.
Nu mi se pare un preț mic, la 8999 lei te aștepți să primești excelență în domeniu. Este un televizor de top, iar premiile primite arată că au adus și ceva tehnologie la pachet. Doar că TCL la noi în țară nu este așa cunoscut precum pe alte piețe și va exista o reticență în a alege TCL 65X10 în dauna unui OLED de la LG, Sony, Panasonic etc sau a unui QLED de la Samsung.
Presupun că în timp își vor forma și o clientelă locală. Cred că este mai greu pe televizoare spre a-ți forma market share pe produse medii sau scumpe chiar și față de smartphone-uri. Se merge de ani și ani pe un anumit producător, încât cu greu se face trecerea spre altceva.