În recenzia pentru becul inteligent LED Wi-Fi TP-Link LB120 v-am spus că am primit două produse din gama Smart Home de la TP-Link. Cum becul a fost deja prezentat, în continuare veți putea afla câteva detalii despre priza inteligentă cu Wi-Fi și monitorizare a consumului TP-Link HS110.

Specificații pentru priza inteligentă Wi-Fi TP-Link HS110

 • Conectivitate – Wi-Fi 802.11 b/g/n pe 2.4 GHz;
 • Compatibilitate – de la Android 4.1 și iOS 8 sau mai noi;
 • Tensiune de alimentare – 100 – 240V AC;
 • Tensiune la ieșire – 100 – 240V AC;
 • Sarcina maximă suportată – 16A;
 • Putere maximă suportată – 3.68 KW;
 • Dimensiuni – 100.3 x 66.3 x 77 mm;
 • Greutate – 131.8 grame.

Design

Priza inteligenta Wi-Fi TP-Link HS110

Noi am primit priza TP-Link HS110 în cutia sigilată în care am mai găsit câteva pliante cu informații de conformitate, un ghid de pornire rapidă și detalii despre modalitățile prin care poți primi suport tehnic.

Cât de mult poți face pe partea de design al unei prize, fie ea și inteligentă? În mod clar nu mult.

Privită din față, priza are o formă ovală. Deasupra zonei unde intră ștecherul vedem un buton cu rol Power, care integrează și două iconițe ce se aprind separat. Un LED anunță dacă priza este pornită sau oprită, în timp ce al doilea dă informații despre starea rețelei. Dacă priza este conectată la rețeaua Wi-Fi LED-ul este verde, în caz contrar iconița se aprinde în portocaliu.

Mai sus de butonul Power vedem un al doilea și ultim buton. Pe el este iconița ”Setări” însă eu nu i-am găsit altă funcție în afara celei de a reseta priza. Pentru asta este nevoie să ții apăsat acest buton pentru mai bine de 3 secunde continuu.

Priza inteligentă TP-Link HS110 este fabricată la exterior doar din plastic. Zona cu butonul Power este din plastic lucios, în rest avem plastic mat.

Priza se simte și chiar este solid asamblată și bine finisată, nu ai ce să-i reproșezi pe partea de construcție.

Instalare

 

Primul pas în instalarea prizei inteligente TP-Link HS110 este să o conectezi la o sursă de curent, adică să o introduci într-o altă priză. După câteva secunde LED-ul Power se va aprinde intermitent în portocaliu și verde, semn că este gata spre a fi introdusă în rețeaua Wi-Fi.

Pentru a face asta trebuie să instalezi aplicația TP-Link Kasa Smart, disponibilă gratuit în Google Play Store și în Apple App Store.

Deschizi Kasa Smart și trebuie fie să te loghezi cu contul tău TP-Link, dacă ai unul, fie să-ți creezi unul. Ai neovie doar de o adresă de e-mail și să setezi o parolă. Confirmi contul prin link-ul primit pe mail și gata.

Poți trece la instalarea prizei. Aceasta trebuie adăugată prin butonul ”Plus” din colțul stânga-sus. Selectezi categoria prize și apoi pe cea HS100/HS110. Selectezi rețeaua Wi-Fi dorită și introduci parola acesteia. Priza TP-Link HS110 va fi inclusă în rețea în câteva secunde, după care îi poți da o denumire și mai apoi îi poți atribui un icon sau chiar o poză din telefon.

În doar câțiva pași simpli ai reușit să instalezi cu succes priza TP-Link HS110. Totul este extrem de simplu, nici nu este nevoie să te uiți pe Ghidul de Pornire Rapidă.

Utilizare

Acum că ai instalat corespunzător priza TP-Link HS110, poți trece la studierea și configurarea tuturor funcțiilor disponibile.

În aplicația Kasa Smart ai posibilittaea de a porni / opri priza, de a seta un program când priza să ofere curent, o perioadă de timp (timer) după care priza fie să pornească, dacă este oprită, fie să închidă, când este pornită. Există și mod ”Away” când poți seta mai multe perioade din zi în care priza să fie pornită sau oprită, spre a da impresia că cineva este acasă.

Mai mult, unul dintre principalele avantaje ale prizei TP-Link HS110 este cel de monitorizare a consumului. Practic, priza se transformă într-un contor inteligent ce-ți va oferi inofrmații despre consumatorii legați la această priză. Este afișat consumul instant, cel din ultima zi, precum și media și consumul total din ultimele 7 zile și din ultima lună.

Și asta nu e tot. Priza inteligentă TP-Link HS110 este compatibilă cu dispozitive Amazon Echo, cu care se poate integra foarte simplu. După integrare poți folosi comenzi vocale către dispozitivele Amazon Echo spre a porni sau opri oricare dintre prizele TP-Link HS110 din rețea. Denumirea unică dată fiecărei prize în aplicația Kasa Smart le va diferenția și le va controla separat prin gadgeturi Amazon Echo.

Ce nu-i tocmai pus bine la punct în aplicația Kasa Smart este faptul că dacă nu setezi tu însuți corect programul, Timer-ul și modul Away, perioadele se pot întrepătrunde și astfel pot apărea erori. Ar fi fost bine dacă aplicația ar fi detectat automat astfel de conflicte și te-ar fi anunțat. Altfel, te poți trezi că un program închide priza, în timp ce timer-ul o pornește.

Preț

Priza inteligentă Wi-Fi TP-Link HS110188 de lei pe PCgarage.ro sau 164 de lei pe eMAG, cu promoție la data publicării review-ului.

Concluzii

Priza inteligenta Wi-Fi TP-Link HS110

Priza inteligentă TP-Link HS110 este un gadget interesant. În funcție de nevoi se poate devedi nu doar atât, ci chiar un dispozitiv util. Tocmai asta este chestia: dacă nu ai neapărat nevoie de așa ceva, atunci cu siguranță trebuie să te gândești de două ori înainte de a cheltui peste 150 de lei pe o astfel de priză. Cei ce vor folosi însă priza TP-Link HS110 la adevărata capacitate nu cred că vor regreta achiziția.

Cele mai importante plusuri și minusuri pentru priza inteligentă Wi-Fi TP-Link HS110:

PRO

 • instalare și configurare extrem de simple;
 • control de la distanță al tuturor funcțiilor, nu este nevoie să fii în aceeași rețea Wi-Fi spre a avea acces la dispozitiv;
 • suficiente funcții în aplicație, inclusiv mod ce afișează consumul instant, mediu sau total din ultima zi, ultimele 7 zile și ultima lună;
 • suport și integrare cu dispozitive Amazon Echo, ce permit control vocal al prizei.

CONTRA

 • aplicația Kasa Smart nu te anunță dacă există conflicte între programul, Timer-ul sau modul Away setate de tine.