Retelistica

În toamna lui 2019, Guvernul României lua decizia ca de la 1 ianuarie 2020 achiziţia de cartele PrePay să poată fi făcută doar cu buletinul. Ordonanţa de Urgenţă ce a stat la baza acestei decizii a fost atacată de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională, iar aceasta din urmă a declarat ordonanţa ca fiind neconstituţională în februarie 2020.

După această decizie, subiectul a fost tras cumva pe dreapta, însă se pare că a revenit în actualitate după evenimentele din ultima perioadă (uciderea omului de afaceri arădean şi ameninţarea cu bombă de la Curtea de Apel Bucureşti).

Un semnal de alarmă a fost tras chiar de Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, acesta afirmând că este nevoie urgentă de o lege care să oblige ca achiziţia de cartele PrePay să fie realizată doar cu buletinul.

„Pornind de la faptul că ieri a fost printr-un telefon, din nou, amenințare cu bombă la Curtea de Apel București și s-a dat peste cap toată activitatea de acolo, să luăm foarte în serios reanalizarea soluției referitoare la interzicerea cumpărării cartelelor telefonice fără buletin. O să propun această chestiune, pentru că, din păcate, tot mai multe situații în care oameni certați cu legea se folosesc de acest mijloc. Se ajunge la tragedii.

Îmi amintesc și de cazul Caracal, când a fost și atunci o situație și iată că nu s-a rezolvat nici până acum. Este un subiect pe care îl am pe agendă printre priorități. Să vedem care este soluția legală constituțională, astfel încât să se poată întâmpla asta.”, a declarat Stelian Ion pentru digi24.ro.

Din ce ştiu se pare că suntem printre ultimele ţări din Uniunea Europeană unde achiziţia de cartele PrePay se face la liber, fără acte.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.