Unele unități de Huawei P30 Pro cu EMUI 10 și Android 10 nu au reușit să treacă verificarea SafetyNet.

Ce înseamnă SafetyNet?

Este un serviciu Google ce verifică dacă un smartphone rulează un software original, certificat.

Faptul că Huawei P30 Pro cu Android nu trece SafetyNet a fost descoperit după ce unele unități nu au permis înrolarea de tranzacții prin Google Pay.

Sunt câteva aspecte ce trebuiesc a fi menționate:

  1. Unele unități de Huawei P30 Pro cu Android 10 sunt afectate, nu este un fenomen general;
  2. În România nu a ajuns Android 10 pe Huawei P30 Pro, iar pe unitatea personală am reușit să trec verificările SafetyNet fără probleme (P30 Pro-ul personal rulează Android 9 Pie cu EMUI 9).

Huawei a declarat că problema apare doar pe unele unități cu Android 10 și EMUI 10 în stadiul beta. Au precizat că lucrează cu Google în a rezolva problema. Huawei punctează că nu ar fi afectate unitățile cu Android 10 și EMUI 10 în stadiu final, asta pentru că au obținut certificarea de curând.

Avem o altă întâmplare ce afectează imaginea Huawei, după problema legată de Mate 30 PRO și modalitatea neoficială de instalare a serviciilor Google.

Sursa: AndroidAuthority.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.