Diverse

LeEco (fostul LeTV) este unul dintre producătorii chinezi foarte activi în ultima perioadă, lansând numeroase device-uri la preţuri excelente. Aici nu mă refer doar la smartphone-uri deoarece LeEco a intrat şi pe piaţa televizoarelor, a maşinilor electrice, a bicicletelor inteligente sau a headseturilor VR.

Această expansiune a fost prea din scurt, au fost cheltuite bugete uriaşe (au achiziţionat producătorul de televizoare Vizio cu 2 miliarde de dolari, au cumpărat o fabrică de maşini electrice, au intrat pe piaţa americană etc.) şi pe lângă toate acestea au venit şi cu preţuri reduse, tocmai pentru a câştiga cotă de piaţă rapid.

Din păcate socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, astfel că LeEco are mari probleme financiare, lucru recunoscut chiar de CEO-ul companiei Jia Yueting. Acesta a afirmat că strategia de a intra aproape simultan pe mai multe nişe nu a funcţionat prea bine, astfel că în acest moment sunt nevoiţi să adopte măsuri de reducere a cheltuielilor. Vor încetini expansiunea pe alte pieţe, vor ridica preţurile produselor, vor reduce cheltuielile inutile (probabil vor urma şi ceva concedieri), iar pentru a oferi propriul exemplu Jia Yueting a transmis că îşi va reduce salariul la 15 cenţi / lună.

În urma acestui anunţ, acţiunile LeEco au scăzut cu câteva puncte procentuale, la fel păţind şi Coolpad, companie unde LeEco este acţionar majoritar.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.