Smartphone

Chinezii sunt un popor foarte imprevizibil, cu multe tradiţii pe care noi europenii nu le putem înţelege în totalitate. Cea mai nouă ciudăţenie venită din China are strânsă legătură cu producătorul de telefoane inteligente OnePlus.

Conform unor surse interne viitorul smartphone al companiei se va numi OnePlus 5. Această informaţie este destul de bizară în condiţiile în care lansările de până acum au fost logice: OnePlus 1, OnePlus 2, OnePlus 3 şi upgrade-ul OnePlus 3T. În mod normal noul telefon ar trebui să se numească OnePlus 4, însă în regiunea Shenzhen unde se află sediul companiei, cifra 4 este considerată purtătoare de ghinion, astfel că se va renunţa la ea.

oneplus-3-2

Această superstiţie se aplică doar chinezilor din zona Shenzhen. Alţi producători chinezi cu sedii în zone diferite au numeroase device-uri cu cifra 4 în denumire (exemplu: Xiaomi cu sediul în Beijing).

Revenind puţin la OnePlus 5, se pare că acest terminal se va lansa undeva în perioada mai – iunie 2017 şi va avea cele mai puternice componente hardware:

  • Procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 835 + Adreno 540 GPU;
  • 6 GB RAM + 64 / 128 GB spaţiu de stocare;
  • Display AMOLED de 5.5 inci cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli).
PS: Imaginile din acest articol sunt pentru OnePlus 3.
Sursa: knowyourmobile.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.