Hardware

Trebuie să recunosc că în ultima perioadă m-am îndepărtat puţin de această zonă a PC-urilor, însă ştirea de astăzi m-a blocat puţin când am citit-o. Din mezozoic se ştie rivalitatea dintre Intel şi AMD pe partea de procesoare, chiar dacă întotdeauna Intel a avut o cotă de piaţă net superioară.

Conform unui editor al site-ului HardOCP apropiat al celor două companii americane, se pare că o înţelegere între Intel şi AMD a fost parafată, astfel că viitoarele procesoare Intel vor avea integrată grafică AMD Radeon. În teorie acest parteneriat are un mare plus şi un mare minus:

+ Cel mai bun producător de procesoare Intel + cel mai bun producător pe partea grafică AMD = un produs de top (în teorie);

– Monopol pe piaţa procesoarelor de PC pentru Intel, chiar dacă şi AMD va produce în continuare procesoare, nu vor mai avea acelaşi succes.

Sunt foarte curios să văd ce o să iasă.

Sursa: phoronix.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.