gAuto

Producătorul de acumulatori auto Rombat şi partenerul său Prime Motors Industry au dezvoltat o versiune electrică a Daciei Logan. Chiar dacă nu va fi un produs de serie, Dacia neavând în plan pe termen scurt maşini electrice, această variantă de Dacia Logan este dovada primilor paşi pe care un producător din România îi face în domeniul bateriilor pentru vehicule electrice.

’’Este un pas important pentru marca Rombat atât în dezvoltarea de noi baterii pentru vehiculele electrice, cât şi în domeniul de stocare a energiei, ceea ce asigură un viitor important pentru companie’’, a declarat Ioan Repede, directorul general al Rombat.

Noua Daca Logan este 100% electrică, omolagată şi poate fi utilizată fără probleme pe drumurile patriei. Exemplarul produs va participa la diverse evenimente de promovare desfăşurate pe plan local.

Rombat este o companie cu sediul în Bistriţa controlată de grupul sud-african Metair care în 2017 a furnizat acumulatori auto pentru peste 2.2 milioane de şoferi. Rombat mai deţine 35% din acţiunile Prime Motors Industry, companie specializată în producerea de baterii lithium-ion şi vehicule electrice.

Sursa: bistriteanul.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.