gAuto

Mie personal îmi place cum arată maşinile SsangYong, un model chiar foarte fain fiind SsangYong Korando.

Din păcate istoria recentă a producătorului sud-coreean ne arată un drum foarte greu parcurs de companie, fiind de mai multe ori în stare de insolvenţă şi de câteva ori aproape de faliment. Adevărul este că nici grupul indian Mahindra, nici constructorul de autobuze electrice Edison Motors nu au avut planuri concrete cu SsangYong, iar preluările acestora au fost făcute doar pentru a prelungi agonia.

Ultimul proprietar, KG Group, pare a avea obiective serioase pentru SsangYong, iar primul pas pentru a o scoate din această stare de letargie este schimbarea numelui. Din luna martie SsangYong se va numi KG Mobility şi toate maşinile sale vor fi promovate sub noul brand KG.

Aşa cum a transmis presei Kwak Jea-sun, şeful KG Group, SsangYong a fost şi este un nume puternic, dar are în piaţă o “imagine dureroasă”.

Schimbarea oficială a numelui va avea nevoie şi de aprobarea acţionarilor KG Group, însă acest lucru pare la prima vedere o simplă formalitate.

Sursa: motor1.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.