Hardware

Programul rabla pentru electrocasnice ediţia 2020 va avea loc anul acesta undeva în luna noiembrie (estimare personală) şi va veni cu câteva modificări la nivelul voucherelor oferite românilor.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Bacău că ministerul ce îl reprezintă a lansat în dezbatere publică ghidul programului Rabla pentru electrocasnice 2020. Ghidul va sta în consultare 30 de zile, perioadă în care retailerii online şi offline se pot înscrie în program.

“Avem la dispoziţie 40 de milioane de lei şi românii pot achiziţiona până la finalul anului electrocasnice, cu voucherele primite în schimbul aparaturii la care renunţă. Am estimat că venim în sprijinul a 100.000 de români care vor apela la acest program, dar şi a industriei româneşti. La fel de important este că, prin achiziţionarea de noi electrocasnice, facturile la energie vor fi mai mici, iar statul reuşeşte să extragă aceste obiecte, în fond, nişte deşeuri, din casele românilor. Colectarea lor se va face organizat, nu vom mai găsi frigidere la gropile de gunoi ale oraşelor. Dacă solicitările vor fi mari, vom suplimenta suma alocată.”, a declarat ministrul Costel Alexe.

Ediţia de anul acesta va veni cu o diversificare a device-urilor prinse în program, cât şi cu o modificare a valorilor acordate astfel:

  • voucher de 200 lei pentru achiziţia unui aspirator;
  • voucher de 300 lei pentru achiziţia unei maşini de spălat rufe;
  • voucher de 400 lei pentru achiziţia unei maşini de spălat vase, aparat de aer condiţionat, frigider, combină frigorifică, televizor şi / sau uscător de rufe.

Cei ce vor aplica la acest program vor trebui să ofere la schimb un produs vechi din aceeaşi categorie cu cel cumpărat, cu excepţia maşinilor de spălat vase sau uscătoarelor de rufe unde se va putea da la schimb orice produs electrocasnic uzat.

Sursa: digi24.ro