Hardware

Iaca a venit şi momentul mult aşteptat de foarte mulţi români (interesul este confirmat de succesul articolelor pe acest subiect) – începe programul Rabla pentru electrocasnice ediţia 2021.

Din 1 mai va fi deschisă lista comercianţilor interesaţi să participe la acest program, iar din 7 mai orice român va putea aplica pe platforma dedicată. Se pare totuşi că vor fi ceva schimbări faţă de anii anteriori şi aici nu mă refer la suplimentarea fondurilor sau a diversificării device-urilor.

Anul acesta nu va fi disponibilă toată gama de produse în acelaşi timp, ci treptat. Astfel în prima etapă (din 7 mai) cei interesaţi se vor putea înscrie pentru electrocasnice mari consumatoare de energie (maşini de spălat, uscătoare de rufe, frigidere), în a doua etapă (din 21 mai) pentru laptopuri, tablete şi televizoare, iar din a treia etapă (4 iunie) pentru restul echipamentelor.

O altă noutate este dată de valoarea voucherelor în funcţie de noua clasă energetică. Am scris un articol pe subiect acum două săptămâni, unul în care atrăgeam atenţia că în cazul anumitor clase energetice nu prea există produse. Se pare că reprezentanţii AFM s-au sesizat, iar pe baza feedback-ului primit de la comercianţi au regândit clasificarea. Nu ştim încă cum arată aceasta, cert este că ni se promit modificări în bine.

În cursul acestei săptămâni vom afla cu siguranţă toate detaliile despre ediţia de anul acesta şi atunci vom clarifica şi ultimele necunoscute.

Surse: digi24.ro, economica.net