Diverse

Săptămâna aceasta a fost lansat un nou proiect de lege, unul care susţine că copiii sub 16 ani nu vor mai putea folosi reţelele de socializare fără acordul părinţilor.

Iniţiativa aparţine senatoarei Nicoleta Pauliuc la îndemnul a mai multor părinţi îngrijoraţi de supraexpunerea la ecrane a copiilor, cât si de conţinutul online neadecvat vârstei acestora.

„Din păcate, mediul online este un sat fără câini. Copiii noştri, indiferent de vârstă, sunt la un pas distanţă de mesaje care le pun de multe ori şi viaţa în pericol. Sunt mesaje care vorbesc despre bulling, mesaje trimise de prădători sexuali….Ce ne dorim ca prin acest proiect de lege ca, împreună cu părinţii, împreună cu românii care îşi doresc, aşa cum am spus, copiii lor să crească sănătoşi, un proiect de lege care să asigure un mediu online şi un spaţiu sigur pentru copii, să îi protejăm pe copii de noua boală a secolului, dependenţa de ecrane, care, potrivit studiilor, afectează creierele copiilor noştri, să implementăm o legislaţie cadru europeană şi să oprim anumite fapte ilegale, precum organizarea traficului de droguri prin intermediul internetului şi racolarea de clienţi din rândul tinerilor”, a declarat senatoarea.

Adevărul este că riscurile din online sunt foarte mari, iar vârsta fragedă nu face decât să sporească aceste pericole. Nu ştiu dacă o astfel de lege îşi va atinge scopul, însă merită încercat. Eu zic că prevenirea are mult mai multe şanse, însă asta depinde de fiecare părinte în parte, de felul în care alege fiecare să îşi sfătuiască copilul că în viaţă există şi mult rău (nu doar bine).

Sursa: digi24.ro