gAuto

În primăvara acestui an Guvernul a decis să plafoneze preţurile poliţelor RCA în perioada 11 aprilie – 10 octombrie (6 luni). Conform hotărârii de la acel moment, preţurile poliţelor RCA au fost plafonate la valoarea practicată la 28 februarie 2023.

Cu doar câteva zile înainte de expirarea plafonării, Guvernul a decis în urmă cu doar câteva ore să prelungească această plafonare până la sfârşitul anului, mai exact până pe 31 decembrie.

”Aprobăm astăzi proiectul de hotărâre prin care prelungim până la finalul anului plafonarea tarifelor RCA. Este o decizie justificată, fiindcă actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 10 octombrie. Dacă nu continuăm plafonarea, vor crește tarife în cea mai nepotrivită perioadă, aceea a sărbătorilor de iarnă.”, a declarat premierul României.

La sfârşit de septembrie mi-am prelungit şi eu poliţa RCA la maşină şi dacă în 2022 am dat la Euroins 676.46 lei pe 12 luni cu clasa bonus-malus B8, acum am dat la Asirom 836.93 lei pe aceeaşi perioadă, cu aceeaşi clasă de bonus-malus. Asta înseamnă o creştere 23.7%, chiar şi cu preţ plafonat.

Sursa: profit.ro